Seitanový rezeň s hokkaidovými zemiakmi a kelslawom
Vynikajúci obed, prekvapí aj mäsožravcov. Netreba sa vyhýbať žiadnym tepelným úpravam jedla, ani tým vyprážaným. Iba tak sa nám nestane náhly pocit chuti na niečo sladké alebo iné chuťové úlety. Je dobré používať všetky úpravy jedál pravidelne ako dusenie, parenie, varenie vo vode, pečenie, atď. Ak vyprážame na troche vhodného oleja s nori vločkami, ktoré uľahčia trávenie ťažších jedál, nebude nám ťažko a ani nepriberieme.
príloha
menšia hokkaido
1 cibuľa
1PL olivového oleja
1čl rasce
himalájska soľ a čerstvý kôpor podľa chuti
rezeň
balenie seitanu špeciál
hraška
1čl nori vločiek
panenský sezamový olej
kelslaw
miska nakrájaného kelu
1 kvasená uhorka
malý strúčik cesnaku
umeocot a čerstvý kôpor podľa chuti
1/2 PL tahini
1PL tofunézy
trocha vody alebo rastlinného mlieka na zriedenie
voliteľné: poľníček alebo rukola
Hokkaido umyjeme a odstránime jadro, aj so šupkou nakrájame na kocky a varíme v troche vody alebo pečieme v rúre na 180 stupňov cca 30 minút alebo pokým nezmäkne aj šupka. Nám viacej chutí varená vo vode.
Na oleji restujeme na drobno nakrájanú cibuľu so soľou a rascou do sklovita.
Primiešame k uvarenej a scedenej tekvici spolu s nadrobno nasekaným kôprom.
Z hrašky a vody pripravíme cestíčko podľa návodu, primiešame nori vločky a prekrojený seitan obalíme v hraške a z oboch strán pečieme na troche oleja. Vyberieme odkvapkať prebytočný tuk na obrúsok.
Šalát pripravíme jednoducho, nakrájaný kel, na hrubo nastrúhanú uhorku, pretlačený cesnak s umeoctom a kôprom zmiešame dokopy. Tofunézu s tahini a mliekom vymiešame zvlášť a nalejeme k šalátu. Premiešame.
Podávame hokkaidové zemiaky, seitanový rezeň so šalátom poľníček a kaleslawom.