RECEPTY

Špagety s medvedím cesnakom, smotanou a reďkvičkou


Ľahké, jarné cestoviny bez lepku, laktózy na rastlinnej báze. Na jar je dobre telo detoxikovať, k čomu nám skvele dopomôže medvedí cesnak. Táto úžasná liečivá bylina nám posilňuje imunitu, pomáha pri vysokom tlaku, kŕčových žilách, žalúdočných problémoch, má antibiotické a antibakteriálne účinky a veľa ďalších prínosov pre naše telo. Škoda by bola si ju nevychutnať. 

  • ryžové špagety 
  • 1PL olivový olej
  • 1-2 dc hrášok
  • 1 malá cibuľa 
  • 1-2 dc kešu smotany s 1PL lahôdkového droždia (recept v pozn.)
  • dochutenie: soľ a tamari omáčka podľa chuti
  • reďkvička, rukola na posypanie
  • voliteľné: lahôdkové tofu

Pesto z medvedieho cesnaku

  • 50g medvedieho cesnaku
  • 30-40g píniové oriešky/slnečnica
  • 1/2 dc panenský olivový olej
  • soľ podľa chuti
  • 1PL citrónová šťava (alebo viac podľa chuti)
  1. Špagety uvaríme podľa návodu.
  2. Píniové oriešky alebo slnečnicu opražíme na suchej panvici a dáme do mixéra spolu s ostatnými ingredienciami a mixujeme tyčovým mixérom.
  3. Na oleji restujeme na drobno nakrájanú cibuľu do zlatista, pridáme hrášok, soľ a chvíľu spolu restujeme.
  4. Primiešame pesto, kešu smotanu a spolu prehrejeme aby sa chute prepojili. Pridáme uvarené cestoviny (cca 200g) a dochutíme trochou tamari omáčky.
  5. Posypeme na tenko nakrájanou reďkvičkou a rukolou.
  6. Výbornú chuť cestovinám dodá na kocky nakrájané lahôdkové tofu osmahnuté na troche olivového oleja.

Pozn. - 1 diel kešu orechov mixujeme vo výkonnom mixéri, pridáme 2 diely vody s 1PL lahôdkového droždia, znova mixujeme na hladkú smotanu.

Dobrú chuť!


Počet videní: 60