Wrap s pečeným karfiolom, batatmi, adzuki a domácim vegan chedarom
Vynikajúca domáca špaldová tortilla plnená pečeným karfiolom a batatmi, adzuki fazuľkou a domácim kešu chedarom, doplnené o avokádo, posypané čerstvým koriandrom je perfektnou večerom alebo obedom do práce.
čerstvý koriander, jarná cibuľka, baby špenát (voliteľné) na posypanie
kešu chedar
2dc kešu
1-2dc vody
2-3PL lahôdkové droždie
1/2 pečenej kapie
2čl jablčný ocot
1čl soli
1čl sušený cesnak
Adzuki predmáčame a varíme podľa návodu najlepšie s kúskom riasy kombu.
Karfiol rozoberieme na malé ružičky, batát nakrájame na menšie kocky, premiešame s olejom a koreninami. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190-200 stupňov cca 25 minút do zmäknutia. Na záver primiešame uvarenú a scedenú adzuki, môžeme pokvapkať trochou tamari omáčky a premiešame.
Pripravíme si kešu chedar, kešu na sucho opražíme na panvici, vyberieme bokom, na troche oleja restujeme papriku. Necháme trocha vychladnúť. Premiestnime do mixéra aj s kešu a zvyšnými ingredienciami. Vodu pridáme podľa potreby. Mixujeme na hladko, môžeme podávať ihneď alebo syr mierne zahrejeme do konzistencie akú si želáme.
Avokádo popučíme vidličkou, môžeme pokvapkať trochou umeoctu a premiešame.
Tortillu potrieme avokádom, navrstvíme pečenú zeleninu s adzuki a polejeme chedarom. Posypeme nakrájaným koriandrom, baby špenátom alebo jarnou cibuľkou.