RECEPTY

Wrap s pečeným karfiolom, batatmi, adzuki a domácim vegan chedarom


Vynikajúca domáca špaldová tortilla plnená pečeným karfiolom a batatmi, adzuki fazuľkou a domácim kešu chedarom, doplnené o avokádo, posypané čerstvým koriandrom je perfektnou večerom alebo obedom do práce.

  • domáce špaldové tortilly
  • 1dc adzuki
  • 1/2 karfiolu
  • 1 batat
  • 1čl sezamový olej
  • koreniny: rasca, soľ, sušený cesnak, čilli, oregano, mletá paprika/údená
  • 1 avokádo 
  • čerstvý koriander, jarná cibuľka, baby špenát (voliteľné) na posypanie

kešu chedar

  • 2dc kešu
  • 1-2dc vody
  • 2-3PL lahôdkové droždie
  • 1/2 pečenej kapie
  • 2čl jablčný ocot
  • 1čl soli
  • 1čl sušený cesnak
  1. Adzuki predmáčame a varíme podľa návodu najlepšie s kúskom riasy kombu.
  2. Karfiol rozoberieme na malé ružičky, batát nakrájame na menšie kocky, premiešame s olejom a koreninami. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190-200 stupňov cca 25 minút do zmäknutia. Na záver primiešame uvarenú a scedenú adzuki, môžeme pokvapkať trochou tamari omáčky a premiešame.
  3. Pripravíme si kešu chedar, kešu na sucho opražíme na panvici, vyberieme bokom, na troche oleja restujeme papriku. Necháme trocha vychladnúť. Premiestnime do mixéra aj s kešu a zvyšnými ingredienciami. Vodu pridáme podľa potreby. Mixujeme na hladko, môžeme podávať ihneď alebo syr mierne zahrejeme do konzistencie akú si želáme.
  4. Avokádo popučíme vidličkou, môžeme pokvapkať trochou umeoctu a premiešame.
  5. Tortillu potrieme avokádom, navrstvíme pečenú zeleninu s adzuki a polejeme chedarom. Posypeme nakrájaným koriandrom, baby špenátom alebo jarnou cibuľkou.

Dobrú chuť!


Počet videní: 30