Tento silný domáci vývar je vynikajúcim základom na miso
alebo ramen polievku, alebo do hocijakého iného jedla, či už ide o omáčky
na cestoviny alebo rizota. V chladničke vydrži pár dni.
- Koreňová zelenina (mrkva, zeler, paštrňák, stopkový zeler)
- Pár kapustových listov
- Cesnak, cibuľa/pór
- Reďkovka/kaleráb
- 1PL sezam
- Česrstvá pertžlenová vňať, ligurček
- Kúsok riasy wakame
- Voliteľné: vnútro vydlabanej tekvice, paprika, 1-2 vlašské orechy, kúsok zázvoru
- Všetku zeleninu s riasou, bylinkami a sezamom vložíme
do hrnca a zalejeme filtrovanou vodou, varíme v tlakovom hrnci 15-20
minút alebo 1 hodinu v bežnom hrnci.
- Uvarený vývar precedíme, necháme vychladnúť a uskladníme
v chladničke, koreňovú zeleninu, kapustové listy a riasu si
môžeme odložiť a použiť na zeleninovú polievku s ryžovými rezancami a bielym
misom pre deti ale aj dospelých. Alebo použiť do nejakej detskej omáčky na
cestoviny.
Počet videní: 155