RECEPTY

Domáci vegan vývar


Tento silný domáci vývar je vynikajúcim základom na miso alebo ramen polievku, alebo do hocijakého iného jedla, či už ide o omáčky na cestoviny alebo rizota. V chladničke vydrži pár dni.

  • Koreňová zelenina (mrkva, zeler, paštrňák, stopkový zeler)
  • Pár kapustových listov
  • Cesnak, cibuľa/pór
  • Reďkovka/kaleráb
  • 1PL sezam
  • Česrstvá pertžlenová vňať, ligurček
  • Kúsok riasy wakame
  • Voliteľné: vnútro vydlabanej tekvice, paprika, 1-2 vlašské orechy, kúsok zázvoru
  1. Všetku zeleninu s riasou, bylinkami a sezamom vložíme do hrnca a zalejeme filtrovanou vodou, varíme v tlakovom hrnci 15-20 minút alebo 1 hodinu v bežnom hrnci.
  2. Uvarený vývar precedíme, necháme vychladnúť a uskladníme v chladničke, koreňovú zeleninu, kapustové listy a riasu si môžeme odložiť a použiť na zeleninovú polievku s ryžovými rezancami a bielym misom pre deti ale aj dospelých. Alebo použiť do nejakej detskej omáčky na cestoviny.

Dobrú chuť!


Počet videní: 111