Hustá, výdatná a veľmi lahodná polievka doplnená
o maslovú fazuľu. Moja najobľúbenejšia krémovka. Chuť pozdvihne čerstvá petržlenová vňať a dokonalý umeocot. Ak máte zásoby uvarenej fazule, tak je dokonca časovo
nenáročná. Vhodná aj pre malé deti.
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
5 ks mrkvy
3 stonky zeleru
1 cuketa
Trocha riasy wakame
Čerstvá petržlenová vňať
Rasca, himalájska soľ
Umeocot na dochutenie
2dc hrnček maslovej fazule
Voliteľné: tekvicový olej,
tekvicové semienka
Najskôr uvaríme fazuľu podľa
návodu, najlepšie s riasou kombu.
Na troche oleja restujeme
nakrájanú cibuľu, cesnak, pridáme nakrájanú zeleninu, rascu a zalejeme horúcou
vodou alebo vývarom pár cm nad zeleninu alebo podľa toho ako hustú polievku
máte radi.
Osolíme a varíme do zmäknutia. (v
tlakovom hrnci stačí 12 minút)
Polievku mixujeme tyčovým
mixérom, podľa potreby zriedime trochou vody, v ktorej sa varila fazuľa.
Do polievky pridáme scedenú
fazuľu a nakrájanú vňať. Dochutíme umeoctom, servírujeme pokvapkané
tekvicovým olejom.